Den Oever Stables: dat zijn An Verlinden en Lara De Grave!

An haar grote droom was van haar passie haar (bij)beroep te maken. Ze  heeft beetje bij beetje haar privéstal uitgebouwd met de jaren. In de beginfase was dit zeer bescheiden  met haar Friese paard, dat ze op haar eigen tempo naar het niveau van Prix Saint George wou brengen. In die periode werd ze begeleid door verscheidene beroepsruiters, maar uiteindelijk kwam Lara De Grave op haar pad en samen bereikten ze dit doel. 


Dit was de start van een diepe vriendschap en ook de aankoop van haar eerste PRE Kitkat de Mile. Dit met het ultieme doel een eigen paard zadelmak te maken tot het niveau van de Grand Prix. De toekomst zal uitwijzen hoe die weg zal verlopen, maar ondertussen is het leerpad alleen al de moeite waard voor An. Samen besloten An en Lara om meerdere paarden aan te schaffen en verder door te trainen en succesvol uit te brengen op wedstrijd.Lara De Grave is een groot dressuur talent, dat onderbouwd is met de prestigieuze opleiding van Bereiter in Duitsland. Het eerste jaar was dit bij Ronny Roelands en nadien bij Holger Münstermann. In haar jeugdjaren werd Lara getraind door Carlos De Cleermaecker en volgde stage bij Johan Hinnemann. Later werkte Lara gedurende lange periode bij Gudrun Schlack. Nadien leerde ze verder van de beste leermeesters tot GP niveau. Verder heeft Lara in Belgïe het diploma van zelfstandig instructeur behaald.

Paardrijden blijft een eeuwig leren en evolueren en daarom bleef Lara stages volgen om kennis uit te breiden bij o.a. Mieke Lunskens, Lotje Schoots, Arthur Kottas, Jacqueline Fiechter,...


Sinds de gemeenschappelijke weg van de Iberische paarden gaan An en Lara regelmatig naar clinics van Gaetan Bocklandt, Javier Morales Santiago en last but nog least Guillermo Garcia Ayala.